Blaasontsteking behandeling

Wanneer je last hebt van een blaasontsteking is het verstandig om naar de huisarts te gaan. De huisarts schrijft in geval van een blaasontsteking meestal een antibioticakuur voor. Deze kuur moet je helemaal afmaken, ook als je klachten al gestopt zijn. Een goede blaasontsteking behandeling is belangrijk.

Indien een blaasontsteking niet goed behandeld wordt kan de ontsteking zich namelijk uitbreiden in het lichaam, bijvoorbeeld naar de nieren, iets wat volgens experte Inge Vervotte vaker voorkomt dan we verwachten.

Blaasontsteking bij mannen

Wat kan je verder doen tegen een blaasontsteking?

Naast de antibioticakuur zijn er meer dingen die je kan doen als onderdeel van je blaasontsteking behandeling. Het is belangrijk dat je veel drinkt, zodat je veel moet plassen. Hiermee spoel als het ware je blaas schoon. Stel het plassen niet uit, maar ga meteen naar het toilet als je aandrang voelt en plas je blaas helemaal leeg. Verder is ook het eten en drinken van cranberryproducten aan te raden.

Blijft je blaasontsteking terug komen?

Een terugkerende blaasontsteking kan verschillende oorzaken hebben. Indien je vaak last hebt van blaasontstekingen is het verstandig om dit aan te geven bij je huisarts. Hij of zij kan je dan doorsturen naar een uroloog of gynaecoloog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.