Blaasontsteking besmettelijk

Veel vrouwen hebben geregeld last van een blaasontsteking

Er circuleren diverse geruchten als zou blaasontsteking besmettelijk zijn, vooral wanneer er seksueel contact is. De fabel dat blaasontsteking besmettelijk is kan direct de wereld uit geholpen worden: dat is het namelijk niet.

Ontdek waarom blaasontsteking niet besmettelijk is. Blaasontsteking is niet besmettelijk. De blaas zit aan de binnenkant en daarmee zit de ontsteking ook binnen in het lichaam. Zelfs door hetzelfde toilet te gebruiken kan er geen besmetting plaatsvinden. Wel kan een besmetting terug (blijven) komen, waardoor medicijngebruik raadzaam en vaak ook noodzakelijk is.

Blaasontsteking besmettelijk

Seksueel contact bij een blaasontsteking

Nu kun je je natuurlijk afvragen of het dan wel verstandig is om seksuele omgang te hebben met je partner als je last hebt van een blaasontsteking. Dan kan er immers sprake zijn van het in aanraking komen met de binnenkant, waar ook de ontsteking zit. Toch hoeft je je ook in dit geval geen zorgen te maken. Er zijn technieken die je kunnen helpen, bij Regenboogpad kan je tips vinden.

Afgezien van het feit dat veel vrouwen weinig tot geen behoefte zullen hebben aan vrijen tijdens een blaasontsteking, het kan en mag wel. Let er wel op dat de pil niet werkzaam is als je antibiotica slikt om de blaasontsteking te behandelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.