Blaasontsteking mag seks?

Bij een blaasontsteking mag je seks hebben

Het ligt eigenlijk aan hoe pijnlijk het is voor jou of je er wel zin in hebt of niet. Het is wel verstandig om een condoom te gebruiken. Want een blaasontsteking kan door seks zijn veroorzaakt.

Lichaamsvreemde stoffen

Blaasontsteking bij vrouwen wordt het meest veroorzaakt door lichaamsvreemde stoffen zoals bacteriën, maar ook glijmiddel en een nieuwe partner kunnen de balans in de blaas verstoren. Daarom wordt altijd aangeraden om na seks te gaan plassen om de urinebuis schoon te spoelen en de kans op een blaasontsteking te verkleinen.

Blaasontsteking mag seks

Tips

Met een blaasontsteking mag. je seks hebben, dat is geen probleem. Maar stop als het te pijnlijk is, ga plassen wanneer je moet en ga ook meteen na de seks even naar de wc. Vertel je partner ook dat je een blaasontsteking hebt, zodat diegene er rekening mee kan houden.

Gebruik bij voorkeur een condoom zonder glijmiddel met smaakjes of andere stofjes om zo het aantal lichaamsvreemde stofjes te beperken. Om de plasbuis te beschermen zou je als vrouw ook een vrouwencondoom kunnen gebruiken, of kiezen voor een andere soort seksualiteit zolang de blaasontsteking actief is. Denk aan een vaginale massage of orale seks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.