Symptomen blaasontsteking

Wanneer je een blaasontsteking hebt, zul je dat het eerste merken aan een branderig tot pijnlijk gevoel bij het plassen. Dat is een van de meest duidelijke symptomen van blaasontsteking. Maar er zijn ook andere symptomen waar je rekening mee kunt houden.

Troebele urine

Naast pijn bij het plassen kan de urine donkerder zijn van kleur. En de urine is vaak troebel en ruikt een stuk sterker dan normaal. Soms kan er een beetje bloed bij zitten. Hier hoef je niet van te schrikken, dit hoort allemaal bij de ontsteking aan de blaaswand.

Symptomen blaasontstekingContinue aandrang

Een ander symptoom is dat je het gevoel hebt continu te moeten plassen. Deze continue aandrang wordt veroorzaakt door de ontsteking, deze laat je denken dat je steeds moet plassen. Ook het ongewild verliezen van urine is een van de symptomen van blaasontsteking.

Draag voor de zekerheid dan een inlegkruisje of maandverband om deze urine op te vangen. En probeer ondanks het pijnlijke gevoel goed uit te plassen. Natuurlijk is dat voor mannen moeilijker dan voor vrouwen, maar goed – het kan wél helpen.

Opvangen

Wanneer je vermoedt dat je een blaasontsteking hebt aan de hand van de bovengenoemde symptomen van blaasontsteking is het goed om de urine op te vangen in een schoon, steriel potje en hiermee naar de huisarts te gaan. Hij kan dan antibiotica voorschrijven om de ontsteking te lijf te gaan. Voor meer informatie kan je terecht bij je huisdokter of op My Health Summit, een leuke blog vol tips voor een gezonder leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.