Wat te doen bij blaasontsteking

Je weet het zeker, je hebt een blaasontsteking

Het is dan verstandig naar de huisarts te gaan voor een antibioticakuur. Vraag je je af wat te doen bij blaasontsteking? Dan volgen hier een aantal tips. Wat te doen bij blaasontsteking. Een van de belangrijkste dingen om te blijven doen is drinken. En veel ook.

Een ontsteking (maakt niet uit wat voor een ontsteking) vraagt veel vocht, dus je kan eerder dorst hebben. Drink bij voorkeur meer water om de blaas zo schoon te spoelen, zelfs al doet het zeer om te plassen.

cranberry supplementCranberry sap

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat cranberry sap ondersteunend kan werken bij een blaasontsteking, maar ook ter voorkoming ervan.

Krijg je snel last van een blaasontsteking? Dan kun je van tevoren sap gaan drinken of een voedingssupplement gebruiken met cranberryextract – een goed voorbeeld kan je hier terugvinden. De cranberry bevat namelijk heel veel antioxidanten die vooral goed zijn om de urinewegen schoon te houden.

Goed plassen

Hoewel plassen zeer doet is het belangrijk om goed door te plassen als je op het toilet zit. Zo zorg je ervoor dat de ontsteking ook uitgeplast wordt. En dep vervolgens jezelf droog om andere irritaties te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.